Bio Megálló Blog
Életvitel, táplálkozás, tanácsok
A ghí vaj
A jó zsíroknak fontos szerepük van a szervezetünk működésében. Hadd mutassak egy különleges zsiradékot, amely nemcsak egészséges, hanem sokáig tárolható is, ráadásul allergén-, és adalékanyagmentes....
A 13 leggyakoribb bélflóra károsító tényező
Finomított szénhidrátok A káros baktériumok cukron élnek, ami károsíthatja a bélfal védőgát funkcióját. Ide tartoznak a lisztek, a cukor, keksz, tészta, süti-péksüti, kenyér, stb) ...
Pajzsmirigy alulműködés
Sajnos egyre több embert érint a probléma, a 40 feletti nők negyede érzi magán a tüneteket, de ma már a fiatalokat sem kíméli. Nagyon fontos, hogy személyre szabottan legyen összeállítva az...
A visszahűtött rizs
A visszahűtött rizs nem is olyan idegen, hiszen a sushi is hideg rizs, nem véletlenül.. A keményítő egyfajta szénhidrát (avagy szelektív rost), a rezisztens szó azt jelenti belőle, hogy ellenálló,...
A nem cöliákiás gluténérzékenység (NCGS)
A nem cöliákiás gluténérzékenység más, mint a cöliákia és a búzaallergia. Tünetei az hasonlóak a cöliákiához, s enyhébbek a cöliákiás betegekénél. Jellemző, hogy a glutén tartalmú élelmiszer...
Fermentált zöldségek
A fermentálás egy természetes eljárás, laktofermentálásnak, azaz tejsavas erjesztésnek is hívják, habár nincs köze a tejhez. A fermentált zöldség a legtermészetesebb probiotikum. Ezt a technikát...