Bio Megálló Blog

Életvitel, táplálkozás, tanácsok

A ghí vaj

A ghí vaj

A jó zsíroknak fontos szerepük van a szervezetünk működésében. Hadd mutassak egy különleges zsiradékot, amely nemcsak egészséges, hanem sokáig tárolható is, ráadásul allergén-, és adalékanyagmentes....

Pajzsmirigy alulműködés

Pajzsmirigy alulműködés

  Sajnos egyre több embert érint a probléma, a 40 feletti nők negyede érzi magán a tüneteket, de ma már a fiatalokat sem kíméli. Nagyon fontos, hogy személyre szabottan legyen összeállítva az...

A visszahűtött rizs

A visszahűtött rizs

A visszahűtött rizs nem is olyan idegen, hiszen a sushi is hideg rizs, nem véletlenül.. A keményítő egyfajta szénhidrát (avagy szelektív rost), a rezisztens szó azt jelenti belőle, hogy ellenálló,...

Fermentált zöldségek

Fermentált zöldségek

A fermentálás egy  természetes eljárás, laktofermentálásnak, azaz tejsavas erjesztésnek is hívják, habár nincs köze a tejhez.  A fermentált zöldség a legtermészetesebb probiotikum. Ezt a technikát...