Leírás

NATURA LENMAGPEHELY A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.

A lenmagban rejlő többféle érték közül kiemelhető elsőnek a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fitoösztrogén tartalom.

A hormonkészítményekkel (elsősorban Amerikában) sok évig folytatott “kísérletek” után derült ki, hogy sokkal inkább alkalmas a női problémák egy részének a levezénylésére, mint a mell és egyéb rákokat statisztikailag kimutathatóan előmozdító szintetikus hormonok.

A len az egyik legértékesebb forrása táplálékunknak. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, réz, fluor, jód.

Kevés vízbe áztatva kissé zselés állagú levet ereszt, amely erősen emlékeztet a tojásfehérjére. Ezt a kocsonyát” szűrőn átpasszírozva tojásfehérje helyett használhatjuk vagdaltakba, fasírtokba, töltelékekbe.

Összetevők

Átlagos tápanyag 100g lenmagpehelyben:

  • Energia: 526 Kcal/ 2182 KJ,
  • Fehérje: 22,2 g,
  • Szénhidrát: 14,1 g,
  • Zsír: 42,3 g,
  • Rost: 9,2 g