Leírás
A só rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek.
A Himalája sót gyakran használják főzéshez, mint az asztali sót is, de különböző fürdőkbe is beleteszik, hogy abban feloldódva fejtse ki a gyógyhatását.
Himalája só pozitív hatásai a teljesség igénye nélkül: -stabilizálja a szabálytalan szívverést, -szabályozza a vérnyomást, -kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre, -normalizálja a vércukorszintet, -növeli az idegsejtek vezetőképességét, -meggyorsítja az információáramlást, -javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül, -megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól, -kitisztítja az orrmelléküregeket, megszünteti a tartós, száraz köhögést, -megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását, -megelőzi a visszerek kialakulását, -biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket, -megőrzi a szerotonin és a maletonin (neurotranszmitterek) mennyiségét, -segíti a vesét a méregtelenítésben, -segít fenntartani az izomtúnust és az izomerőt, -megállítja a felesleges nyáltermelést, -erősíti a csont szerkezetét, -megelőzi az izomgörcsöket, -szabályozza az anyagcserét.