Organika Lenmagolaj 250ml

1030Ft tart. ÁFA

Elfogyott

Leírás

A hideg sajtolásnak köszönhetően, enyhén sárgás színű, kissé kesernyés ízű olaj. A lenmag olaj gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, rezet, fluort, de jódot is. A lenmag olaj az anyagcsere mértékét is növelheti, és ezzel elősegíti a gyorsabb zsírégetést is, éppen ezért tisztító kúrákhoz is ideális. Használható székrekedéses problémára. A lenmagolaj a belekben síkosítóként viselkedik, bevonja a bélfalat és a székletet, így az könnyen üríthetővé válik.

Fogyasztása mellett javasolt a rostokban gazdag étrend követése, valamint a bőséges folyadékbevitel. Karbantartja, tisztítja a bélrendszert. Nagyon magas a gyulladáscsökkentő hatása (pl.: ízületi gyulladás), érelmeszesedés-, szívbetegségek, ritmuszavarok megelőzésére is ajánlott. A lenmagolaj – a lecitin, keserű anyag – kéksav-glikozidák tartalma miatt -, mint gyógyászati anyag használatos.

Felhasználási javaslat: Napi egy-két evőkanál lenmag olaj elfogyasztásának rendkívül pozitív élettani hatásai lehetnek, fogyasztható édesebb jellegű salátákhoz, túróhoz, müzlibe, joghurtokba keverve.