Yiya Cink és Réz nyomelem komplex 60db kapszula

A cink és réz hatékonyan támogatják az immunrendszer működését, hozzájárulnak a bőr, haj, csontok, erek hatékony védelméhez és a nemi hormonok egészséges szintjéhez.

Leírás

A cink és réz egészségünk szempontjából alapvető nyomelemek. Szervezetünk egyik legfontosabb antioxidáns enzimjének, réz-cink szuperoxid-diszmutáz (SOD) alkotóelemei. A szuperoxid-diszmutáz optimális szintjei kulcsfontosságú az immunrendszer hatékony működéséhez és a fertőzésekből való gyógyulás felgyorsításához. A kutatások szerint, a megfelelő SOD-szint a hosszú élettartam egyik kulcsa.

Az optimális napi 20-30 mg cink- és 2-3 mg rézbevitelt, és ennek ideális 10-15:1 közeli arányát nehezen tudjuk pótolni élelmiszerekből. A cink fontos a hatékony immunrendszer, erős csontok, az egészséges bőr és az optimális sebgyógyulás szempontjából. Támogatja az egészséges tesztoszteron-szintet, a prosztata védelmét, ellensúlyozza az öregedéssel együtt járú immunitás-hanyatlást, ezért a férfiaknak és időseknek különösen fontos nyomelem.

A réz fontos szerepet játszik az érfal, bőr, ízületi kötőszövet rugalmasságának fenntartásában és regenerálódásában. Klasszikus szív- és érrendszervédő nyomelem. A rézhiány leggyakoribb negatív hatásai az őszülés, vérszegénység, alacsony pajzsmirigyműködés, magas LDL koleszterinszint, valamint a szívbetegségre való hajlam!

 

Összetevők

Aktív összetevők 1 kapszulában:

-cink (cink-biszglicinátból): 15mg (NRV 150%)

-réz (réz-biszglicinátból): 1,2mg (NRV 120%)

-króm (inaktív krómos élesztőből): 100mcg (NRV 250%)

-molibdén (nátrium-molibdátból): 100mcg (NRV 200%)

-bór (nátrium-borátból): 3mg

-szilícium (mezei zsurló kivonatból): 5mg

-shilajit kivonat (40% fulvosav): 220mg